Linkdump — september 5, 2017 at 23:38

Hoe beschermd is de beschermde natuur?

by

Hoe beschermd is de beschermde natuur? (milieufederatie.nl)

“Op 2 augustus 2017 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de beroepen tegen het tracébesluit van de A13/A16. Deze uitspraak was voor ons erg teleurstellend omdat al onze beroepsgronden ongegrond zijn verklaard. Een opvallend onderdeel van de uitspraak, betreft de compensatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) dat wordt aangetast. De aansluiting van de A13/A16 op de huidige A13 loopt dwars door het NNN. Het oppervlak dat straks geasfalteerd gaat worden, wordt gecompenseerd. Maar er blijft ook een stukje NNN over dat in de verbindingsboog komt te liggen en aan alle kanten dus omgeven wordt door asfalt. Dit kan voor de natuur natuurlijk als verloren beschouwd worden, maar het ministerie van I&M ziet dit anders en wil dit stukje NNN niet compenseren. De Raad van State heeft het ministerie hier nu gelijk in gegeven en ons beroep ook op dit punt ongegrond verklaard. Deze gang van zaken is vanwege een aantal redenen opvallend en teleurstellend.”

» lees verder op milieufederatie.nl