Linkdump — december 1, 2016 at 18:39

‘Het Kleinpolderplein? Laten staan!’

by

‘Het Kleinpolderplein? Laten staan!’ (ad.nl)

kleinpolderplein-w300

“Het drukste verkeers­plein van het land wordt binnen tien jaar verkeersluw. Wat daarna te doen met het Kleinpolderplein? ,,Vooral laten staan”, vindt landschapsarchitect Ruud Reutelingsperger.

Bij de opening in 1972 was het Kleinpolderplein in Rotterdam de eerste vier verdiepingen tellende fly-over van Nederland. Dit kwam in de plaats van een ruim opgezette rotonde, die de groeiende hoeveelheid verkeer niet meer aan kon. Nu razen dagelijks 60.000 auto’s en vrachtwagens over de fly-over. Maar dat blijft niet zo. Binnen een decennium worden dankzij de bypass A13/16 het Kleinpolderplein en de A13 in Overschie een stuk minder druk.”

» lees verder op ad.nl