Linkdump — november 4, 2016 at 09:24

Dierenambulance mag vanaf 2017 over vluchtstrook

by

Zwaan zorgt voor lange file op A12; dierenambulance mag niet over vluchtstrook (Omroep West)

“Het was een wat knullig tafereel vanmiddag op de A12 bij Woerden. Een zwaan zat daar rustig op de snelweg, waardoor een flinke file ontstond. De dierenambulance moest eraan te pas komen om de zwaan weg te halen, maar die was pas laat ter plaatse. Ze mochten niet over de vluchtstrook en dus kwam de dierenambulance ook in de file terecht.

En dus werd de file groter en groter tot wel achttien kilometer lang, terwijl het ook sneller opgelost had kunnen worden. ‘Nu mogen we niet zelfstandig over de vluchtstrook rijden. Alleen met een ander voertuig zoals de politie of ambulance erbij’, zegt Ricardo Peters van de dierenambulance Den Haag.”

» meer lezen + video op omroepwest.nl