Linkdump — september 2, 2016 at 08:23

Het einde van een fileknoop

by

Het einde van een fileknoop (NRC)

“…Rijkswaterstaat publiceerde vorige week het tracébesluit voor de verbindingsweg A13/A16, tussen Rotterdam The Hague Airport en het Terbregseplein. Begin 2019 gaat de eerste spa de grond in voor elf kilometer snelweg. Vier jaar daarna moet die in gebruik worden genomen.

Dat is althans het plan van Rijkswaterstaat.

Maar omwonenden en natuurliefhebbers, ondersteund door GroenLinks in Rotterdam, zijn vast van plan een streep door die rekening te halen. Zij vrezen overlast van stank, lawaai en fijnstof van een nieuwe weg met tweemaal drie rijstroken. Zij zien horizonvervuiling. En zij vrezen aantasting van natuur- en recreatiegebied Lage Bergse Bos, waar de weg dwars doorheen loopt…”

» lees het hele artikel op nrc.nl