Linkdump — oktober 9, 2015 at 16:56

Rotterdamse politiek stemt toch in met A13/16

by

Rotterdamse politiek stemt toch in met A13/16 (ad.nl)

a13a16noway

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) krijgt haar zin: de Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met de goedkopere inpassing van de A13/16 die zij voor ogen heeft. De omwonenden zijn woest.
,,Dit is natuurlijk teleurstellend,” zegt voorzitter Ron Davids van de gebiedscommissie Prins Alexander namens de bewoners van dit deel van Rotterdam. Toch heeft hij de hoop op een betere inpassing nog niet opgegeven.,,Nog niet alles is verloren. We moeten nu doorgaan met proberen om er het beste uit te halen,” vindt hij. ,,Uiteindelijk is het de Tweede Kamer die beslist. Dus op naar Den Haag!”

Een meerderheid van de Rotterdamse raadsleden koos donderdag eieren voor haar geld en ging alsnog akkoord met het bedrag van 15 miljoen euro dat de verkeersminister beschikbaar stelt voor de inpassing van de snelweg langs de Noordrand van Rotterdam.

Het geld wordt gebruikt voor stiller asfalt en een diepere tunnel. Het bedrag is echter lang niet hoog genoeg om te zorgen dat de inwoners van Ommoord en Terbregge de weg niet ‘ruiken, horen of zien’. Daarvoor is 80 tot 100 miljoen nodig.

» lees verder op ad.nl