A13 van de toekomst, column, Redactioneel — september 13, 2015 at 18:13

Gerecycled tankstation in Amsterdam-Noord: De (roze) Tanker

by

detanker6-900x500

Nu zijn wij van A13.nu niet van die types die heel hard gaan roepen dat Amsterdam hèt heeft. En dat doen we nu dus ook niet. Puur uit principe, hoewel we eigenlijk wel stikke jaloers zijn op zo’n mooi urban plekkie waar creativiteit samenvalt met het autogeronk voor de deur.

De (roze) Tanker is een vrijstaande, inspirerende locatie in Amsterdam-Noord. Uniek gelegen tussen een groot park en een (verdiepte) autoweg met metrospoor. Ooit een benzinestation heeft het gebouw, inclusief de typerende overkapping, sinds 2010 de functie van een culturele studio en vrijhaven. Naast de eigen programmering, is De Tanker ook te huur voor vergaderingen, workshops, verjaardagen, concerten en dergelijke. De beschikbare binnen- en buitenruimte kan volledig naar wens worden ingedeeld, al dan niet met behulp van het Tanker Team.

Een oud aftands tankstation als vertoefplek… wij van A13.nu hebben hem zelf niet maar willen hem ook!

Zie detanker.nl →

detanker3-900x500

detanker4-900x500

(foto’s Led Cloud: Marcus Koppen)