Linkdump — juli 19, 2015 at 10:52

Groot-Brittannië steekt geld in zelfrijdende auto

by

Ook Groot-Brittannië steekt geld in zelfrijdende auto (Volkskrant)

“De Britse regering ziet, na Google in de VS, ook een gouden toekomst in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. De overheid gaat 20 miljoen pond investeren om Groot-Brittannië aantrekkelijker te maken voor testen met dergelijke auto’s. Dat meldt de Britse krant The Telegraph zondag.

Het geld is beschikbaar voor het bedrijf dat met het beste plan komt voertuigen te testen die geen bestuurder meer nodig hebben om van A naar B te komen. Het gaat dan om ideeën waarbij wordt gekeken hoe die auto’s reageren in reële verkeerssituaties. Wie de opdracht krijgt, moet ook 20 miljoen pond bijdragen aan het experiment.”

» lees verder op volkskrant.nl