A13 van de toekomst, Het Nieuwe Rijden, video — juni 24, 2015 at 09:46

Samsung introduceert de “doorzichtige” vrachtwagen

by

samsung-safety-truck

Samsung introduceert de SafetyTruck. Het bevat draaloze camera aan de voorkant van de vrachtwagen die een video wall aan de achterkant voorziet van beelden. Degene die erachter rijdt kan dus zien wat er aan de voorkant gebeurt, wat zeker erg handig kan zijn.

Dit zou ook zeker zinvol zijn voor de zijkanten, wat Samsung nu dus niet doet. Sterker nog: vanaf de zijkant zie je het beeld van de voorkant, dus dit geeft een vertekend beeld. Nogal een aandachtspuntje wat mij betreft!

Hopelijk wordt deze techniek in de toekomst verbeterd om dit soort ongelukken te kunnen voorkomen (waarschuwing: heftige beelden!):

 (Marcel Carels bedankt voor de tip!)