actueel — juni 22, 2015 at 09:54

Politiecontroles veroorzaken grote files

by

filesDe VID laat weten dat Politiecontroles regelmatig grote files veroorzaken en wel hierom:

  1. Automobilisten merken de flitser op
  2. Trappen massaal op de rem
  3. En hupsakee: weer een file!

Uit cijfers van de VID blijkt dat het sinds november vorig jaar al bijna vijftien keer lange files ontstonden door politiecontroles (zowel snelheid- als kenteken), en dat zijn dan nog alleen de momenten waar het aantoonbaar mis ging. Niet altijd wordt de oorzaak van een file opgemerkt.

(…)
Volgens afspraken tussen de wegbeheerder en de politie moet een controle worden opgedoekt zodra er vertraging dreigt. Dit gebeurt heel vaak niet. De flitsagenten zelf merken de vertraging niet op en zelfs na verzoeken van Rijkswaterstaat vertrekt de controle soms niet. De VID vindt dit onaanvaardbaar.

Volgens de VID moeten controles zo worden opgesteld dat de kans op file beperkt is, en moet de dienstdoende agent beter opletten. Als er onverhoopt toch toch file ontstaat moet de controle onmiddellijk worden opgebroken, zoals afgesproken.
VID

Voor de A13 (of A20) is dit overigens nog niet aangetoond. Zie:

Politiecontroles die file veroozaakt