actueel, de groene snelweg — juni 2, 2015 at 19:27

Nederlandse primeur: Google Maps toont live tijden OV

by

googmaps-tram-live

Al in 2011 meldden we dat Google bezig was met het integreren van de live tijden van het openbare vervoer in haar Maps (zie deze A13nu-post). Ook waren er al eerder voorbeelden van hoe dat in Amerika hier en daar toegepast werd (zie deze A13nu-post). Nu.nl bericht vandaag: ‘Google toont actuele tijden openbaar vervoer in Nederlandse Maps’. Nu kan iedereen deze live data raadplegen vanaf elke computer, tablet of smartphone. Ook in de Google Now-kaarten is deze techniek geïntegreerd. Het werkt prima.

Google is de grote innovator op het gebied van kaarten, navigatie, live verkeersinformatie en openbaar vervoer is. Toch vreemd want de HTM, RET, NS, ANWB en vele anderen hebben dit niet voor elkaar weten te krijgen. Terwijl vervoer juist hun core business is in tegenstelling tot Google. Het is Google hier puur om de userdata van de gebruiker te doen. Het nieuwe goud, waar niemand zich echt druk om lijkt te maken…