A13 van de toekomst, Het Nieuwe Rijden, uitgelicht — maart 17, 2015 at 10:13

Verbeter je rijstijl met Flo voor Android

by

flo

Op A13.nu heb ik nog niet eerder geschreven over de app Flo voor Android. Dit is een app om je rijstijl mee te verbeteren. Voor deze app heb ik in mijn rol als geluidsmaker in opdracht van de firma Decos 8 geluiden ontwikkeld. Deze geluiden geven je tijdens het autorijden feedback op jouw rijgedrag. Als je iets goed doet dan hoor je een positief geluid en als je iets fout doet een negatief geluid.

Flo beoordeelt je rijgedrag via een cijfer. Zo kun je over lange termijn je rijgedrag in de gaten houden.

Het was best een uitdaging om de weggebruiker niet te irriteren met deze alert-geluiden en ze tegelijkertijd toch subtiel het gevoel van goed en fout mee te geven. De geluiden zijn over een lange periode door mij ontwikkeld en langdurig getest op een grote groep weggebruikers.

Download de gratis Flo app via Google Play. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Reageren via Twitter kan natuurlijk ook via @a13nu of mijn persoonlijke @raaphorst account.