A13 van de toekomst, Het Nieuwe Rijden — oktober 26, 2013 at 11:02

Er worden meer fietsen dan auto’s verkocht: autoverkoop is op zijn laagst sinds 20 jaar

by

fiets-bom-w720

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog worden er volgens de NPR (National Public Radio, Amerika) in Italië meer fietsen dan auto’s verkocht. Sterker nog, dit zou in alle landen met uitzondering van België and Luxemburg het geval zijn. De cijfers van Cyprus en Malta zijn daarbij niet meegenomen want die blijken onbekend te zijn.

De verkoop van auto’s is volgens de NPR op zijn laagst sinds 20 jaar. De reden hiervoor moet niet alleen in de crisis worden gezocht maar is ingegeven door een veranderende houding van jongeren die minder waarde hechten aan het bezit van een auto en het autorijden in het algemeen. Het lenen/huren van auto’s heeft hierdoor wel een enorme boost gekregen. Met name op dat vlak zien we steeds meer services ontstaan die dit proces vergemakkelijken.

Zie ons eerdere artikel De auto van de buurman lenen? op A13.nu hierover. Lees ook het artikel Why Young People Are Driving Less op Motortrend.com en je bent weer helemaal op de hoogte.