asfaltschoonheid, expositie, fotografie — oktober 22, 2013 at 21:56

Foto-expositie Foam: Lee Friedlander – America by Car

by

America by car

America by car

Vandaag zag ik in fotomuseum Foam Amsterdam de expositie America by Car van fotograaf Lee Friedlander. Hij fotografeerde vanuit een huurauto in de hoop de Amerikaanse droom en drang naar vrijheid vast te kunnen leggen. Het autodashboard is telkens goed op de foto te zien, ze zijn dus allen genomen vanuit het standpunt van de bestuurder.

De expositie is niet wereldschokkend. De foto’s zijn veelal van het type sightseeing waarop vrij weinig mensen voorkomen. Ze ogen wat te gewoontjes. In dezelfde ruimte toont Foam ook nog de kleinere en veel oudere expositie van Lee Friedlander, The New Cars uit 1964. Deze vond ik interessanter want poëtischer qua beelden.

Mocht je naar Foam willen om deze exposities te bekijken, dat kan nog t/m 11 december 2013.