actueel — oktober 15, 2013 at 08:20

Kortere levensverwachting omwonenden A13 door snelheidsverhoging

by

Hogere snelheid brengt gezondheid in gevaar

Lakens in Overschie.
foto: A13.nu

Sinds auto’s er 100 in plaats van 80 km per uur mogen rijden is de stijging van de uitstoot van stikstofdioxine op de A13 bij de Rotterdamse wijk Overschie 2,5 keer zo hoog als was voorzien in de berekeningen van verkeersminister Schultz. Dat blijkt uit metingen van de DCMR (Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond).

Rechtszaak
De gemeente Rotterdam, bewonersgroepen en Milieudefensie vinden dat het ministerie met het verhogen van de maximum snelheid, op 1 juli vorig jaar, te weinig rekening heeft gehouden met de gezondheid van omwonenden. Morgen dient in Rotterdam een rechtszaak waarin ze eisen dat de snelheid weer omlaag gaat naar 80 km.

» Lees verder op Trouw.nl