actueel, column — september 6, 2013 at 09:51

Lekker in het pikkedonker een stukkie rijden

by

Gisteravond op de A4 was het er grotendeels pikkedonker. Je mag er nu 130 kilometer per uur. Da’s een lekkere combinatie. NOT! 130 kilometer geldt overigens vrijwel overal tussen 7 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends. Precies als het dus donker is. Kortom: daar is goed over nagedacht. NOT!

Met de komst van de lantarenpaal, ooit langgeleden, werd het een stuk veiliger op straat. Niet alleen op de snelweg, maar overal. Die tijd lijkt nu voorbij. Straks heb je een zaklantaarn nodig om de voordeur van je huis te vinden.

Je zal als vrouw maar autopech krijgen en de auto in de snelwegjungle aan de kant moeten zetten. Onze heren en mevrouwtjes van de politiek zitten daar niet mee want die worden allemaal met eigen chauffeur veilig op hun bestemmingen afgeleverd. In een hotel slapen, ook geen punt, wij burgers betalen daar allemaal braaf aan mee.

Veiligheid voor alles. Zo was het ooit. Tja, die goeie ouwe tijd…