actueel, de groene snelweg — januari 20, 2013 at 19:30

Wubbo Tempel en Arno Bonte delen de lakens uit

by
Wubbo Tempel & Arno Bonte delen de lakens uit

Wubbo Tempel (links) en Arno Bonte met lakens en petitie. foto: Rick Noordhuizen | A13.nu

Wubbo Tempel (CDA) en Arno Bonte (GroenLinks) – samen met oud-deelraadsvoorzitter Jan Markerink (PvdA) en medewerkers van Milieudefensie – hebben vanmiddag sneeuwjacht, kou, gladheid en ontberingen getrotseerd om witte lakens uit te delen aan bewoners van de langs de A13 gelegen Rotterdamse deelgemeente Overschie.

De bedoeling is dat de bewoners de lakens drie weken buiten hangen. Vervolgens worden ze ingezameld en naar de Tweede Kamer gebracht om te laten zien hoeveel roet er in de lucht zit.

Minister Melanie Schultz van Haegen weigerde eerder 3.000 handtekeningen in ontvangst te nemen van verontruste bewoners langs de A13. De luchtverontreiniging langs de A13 ligt sinds de door haar doorgevoerde snelheidsverhoging vér boven de Europese norm.

Lakens in Overschie.
foto: A13.nu
Laken in Overschie.
foto: A13.nu

2 Reacties

  1. Sorry maar wat een slap geouwehoer. Deel lakens uit in de gehele randstad. Overal worden ze zwart. Mensen in de IJmond hebben de hoogovens staan, in Schiedam woon je naast Pernis. Overal is het een vieze bende. Daarbij hadden ze dit tijdens het 80 km/h regime ook moeten doen. Dan hadden we nu referentie materiaal. Ohja, toen waren die lakens ook zwart geworden.

  2. Maar het gaat natuurlijk helemaal niet om die lakens, dat is maar een symbolische actie. Wel een hele geslaagde want zij haalde het journaal en de pers was ruim vertegenwoordigd.

    Waar het wel om gaat is dat er aantoonbaar een onaanvaardbaar niveau van luchtverontreiniging is bereikt sinds er weer 100 km/u gereden mag worden (tijdswinst: 3 seconden!) en dat dit ten koste gaat van de gezondheid van mensen die langs de A13 wonen, werken en naar school gaan.

    O ja; én een minister die hier volledig schijt aan heeft en toch lekker haar eigen zin doordrijft.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *