actueel, de groene snelweg — januari 20, 2013 at 19:30

Wubbo Tempel en Arno Bonte delen de lakens uit

by
Wubbo Tempel & Arno Bonte delen de lakens uit

Wubbo Tempel (links) en Arno Bonte met lakens en petitie. foto: Rick Noordhuizen | A13.nu

Wubbo Tempel (CDA) en Arno Bonte (GroenLinks) – samen met oud-deelraadsvoorzitter Jan Markerink (PvdA) en medewerkers van Milieudefensie – hebben vanmiddag sneeuwjacht, kou, gladheid en ontberingen getrotseerd om witte lakens uit te delen aan bewoners van de langs de A13 gelegen Rotterdamse deelgemeente Overschie.

De bedoeling is dat de bewoners de lakens drie weken buiten hangen. Vervolgens worden ze ingezameld en naar de Tweede Kamer gebracht om te laten zien hoeveel roet er in de lucht zit.

Minister Melanie Schultz van Haegen weigerde eerder 3.000 handtekeningen in ontvangst te nemen van verontruste bewoners langs de A13. De luchtverontreiniging langs de A13 ligt sinds de door haar doorgevoerde snelheidsverhoging vér boven de Europese norm.

Lakens in Overschie.
foto: A13.nu
Laken in Overschie.
foto: A13.nu