Redactioneel — januari 4, 2013 at 09:45

Kosten ‘Triltoren’ RWS: vier miljoen

by

rwsToen BEREIK! wegviel als initiator en geldschieter voor het project A13.nu gingen Rick en ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het project te financieren. Dat is niet gelukt. Ook niet nadat we herhaaldelijk met RWS over A13.nu gesproken hadden. Steeds kregen we te horen dat ze ons “te lastig te plaatsen” vinden. “Te vroeg in de tijd” enzovoorts.

Kortom: geen poen. Toch vinden Rick en ik het geen goed idee om zo’n project dat toch behoorlijk veel geld heeft gekocht in het water te laten vallen. Normaliter zegt zo’n overheidsorganisatie dan: delete de site maar. Ook bij A13.nu speelde dat, maar Rick en ondergetekende hebben besloten die kostenpost op ons te nemen.

Als ik vervolgens lees dat de “het mysterieuze getril in de kantoortoren van Rijkswaterstaat”, de triltoren genoemd, vier miljoen heeft gekost dan sta ik wel even keihard te vloeken op RWS. Alleen het onderzoek al kostte een half miljoen euro! Het is ongehoord hoe schandalig veel geld er in Nederland verbrand wordt. Bij “belangrijke zaken” wordt er schijnbaar maar wat graag met geld gestrooid…

(Rolf bedankt!)

(foto onder BY-SA: mystic mabel)