de groene snelweg — november 10, 2012 at 16:22

Rotterdam beloont samengereden spitskilometers

by

— PERSBERICHT, Rotterdam, Nederland , 8 november 2012 —

Vanaf begin 2013 worden samenrijdende automobilisten in de regio Rotterdam beloond. Door de samenwerking aan te gaan met Toogethr, dé carpool en meerijden app, wil De Verkeersonderneming het aantal spitsmijdingen verhogen, om voor een betere doorstroming te zorgen. Iedereen die in de spits in de regio Rotterdam rijdt kan deelnemen aan het spel- en spaarprogramma. Werkgevers krijgen promotiemateriaal om hun medewerkers bewust te maken van de voordelen van carpoolen.

Het initiatief is opgezet door De Verkeersonderneming, met het doel de Rotterdamse regio via de snelwegen bereikbaar te houden én om er voor te zorgen dat het aantal auto’s in de spits met 20% zal dalen. Zo kan een markt ontstaan voor diensten die zorgen dat automobilisten met elkaar gematched worden om samen in de spits te rijden, het zogenaamde ‘samenspitsen’. Om dit voor elkaar te krijgen kunnen geïnteresseerde reizigers zich nu aanmelden op www.samenspitsen.nl.

Vanaf begin 2013 kunnen op deze website (en via de Toogethr app voor Android, iPhone/iPad) ritten worden aangeboden en gevraagd. Elke gezamenlijke rit is punten waard. Punten van andere gebruikers zijn meteen te zien en eigen scores kunnen gedeeld worden via Facebook. Met deze punten wordt gespaard voor beloningen. Deze lopen uiteen van korting op groene banden tot een voordelige APK-keuring.

Initiatiefnemer De Verkeersonderneming is een samenwerking tussen de gemeente en stadsregio Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam. De uitvoerende partij Toogethr, is een Nederlandse startup die mobiliteit wil verduurzamen en betaalbaarder wil maken, door slimme toepassingen op mobiele telefoons. Voor dit initiatief werkt Toogethr samen met het reclamebureau Black Magic Marker.