Redactioneel — juli 4, 2012 at 19:31

Schiet mij maar lek!

by

De filefuik die de politie soms inzet is een falende methode gebleken. Hiermee brengt de politie de verkeerssituatie in gevaar. Het resulteerde vorige jaar oktober in een dodelijk ongeval bij onschuldigen. De boeven kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Dat het nog gekker en dommer kan werd vandaag duidelijk. De politie maakte bekend dat politie-auto’s zullen worden uitgerust met spijkermatten. Hiermee willen ze effectief auto’s die op de vlucht slaan tot stoppen dwingen.

Alles wat ons rijgedrag beïnvloedt (alcohol, drugs, teveel stress, hitte), wordt afgeraden en zelfs zwaar beboet. Maar een spijkermat op de weg leggen zodat onschuldige burgers het risico lopen zichzelf een lekke band te rijden waardoor de auto al slingerend op de snelweg tot stilstand gebracht wordt, is blijkbaar niet gevaarlijk? Een vluchtende auto die met een lekke band op de snelweg al slingerend gaat afremmen is geen gevaar voor de andere weggebruikers?

Schiet mij maar lek!

(ook verschenen op Hofstijl.nl)