de groene snelweg, Redactioneel — juli 2, 2012 at 09:13

Minister Melanie Schultz van Haegen negeert milieubezwaren bij Overschie

by

De maximumsnelheid van 80 kilometer per uur overschrijdt de Europese normen voor luchtvervuiling bij Overschie langs de A13. En nu heeft minister Melanie Schultz van Haegen sinds gisteren ingevoerd dat er zelfs weer 100 kilometer gereden kan worden op dat traject.

Nu claimt Groen Links op basis van een analyse gedaan in juni door het Wageningse Buro Blauw dat een gemiddelde waarde van 59 picogram stikstofdioxide per kubieke meter gemeten werd. De Europese norm is 40. En daar komt het resultaat van de zojuist ingevoerde snelheidsverhoging naar 100 km nog bovenop!

Poltici hebben toch zo hun mondje vol over duurzaamheid en zaken waar we onze kinderen mee opzadelen? Ze zeggen het wel, maar waarom doen ze het dan niet?

P.S. effectief protest is al gesignaleerd:

https://twitter.com/BartTrouw/status/219692410228310016

Update 1:

Update 2: