expositie, fotografie, uitgelicht — april 24, 2012 at 15:52

Eric Tabuchi en zijn 26 verlaten tankstations

by
gerecylede tankstations
foto: Eric Tabuchi

RuschalgFotograaf Eric Tabuchi maakt al zijn foto’s binnen een afstand van 250-km van zijn woonplaats Parijs. En verspreid over een aantal jaren maakte hij foto’s van verlaten tankstations, waarvan de meeste een herbestemming hadden gekregen. Tesamen vormen deze foto’s de collectie ’26 recycled gasoline stations’, een serie die geïnspireerd is op ‘Twentysix Gasoline Stations’ van Edward Ruscha. Een paar van die foto’s vind je in dit bericht.

Eric nam deze foto’s van verlaten plaatsen om de vorm te benadrukken. Weg van de drukte verandert het karakter van de plek alsof het kunstmatig daar geplaatst is. Hij vermijdt daarin emotie. Daarom zijn de onderwerpen neutraal gecentreerd op de foto’s te zien.

Bekijk de gehele serie op de site van Eric Tabuchi. En bekijk dan ook zijn interessante serie ‘Road Signs’ en zijn andere collecties.

De snelweg, de overbrugging van stad naar stad, het verlengde platteland, of hoe je het ook noemen wilt, het laat zich graag fotograferen. Heb jij ook een bijzonder project te melden op dit vlak? Laat het ons weten!

gerecylede tankstations
foto: Eric Tabuchi
gerecylede tankstations
foto: Eric Tabuchi
gerecylede tankstations
foto: Eric Tabuchi

(Jacqueline Fackeldey bedankt!)

2 Reacties

  1. Mijn favoriet

    Eeuwig zonde trouwens dat ze dat oude benzinestationnetje voor Florencia (Den Haag) ooit hebben gesloopt, het had hier naadloos tussen gepast.

  2. kan ik me niet meer voor de geest halen… 🙁

    er zijn nog wat witte pompen in Den Haag. mooi onderwerp. en ben zelf erg weg van parkeergarages. misschien ooit iets mee doen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *