Redactioneel — maart 17, 2012 at 21:57

Brekend: Opnieuw een auto beschoten op de A13!

by

Afgelopen donderdag 15 maart is er op de A13 richting Ypenburg een personenauto beschoten. De zijruit aan de bestuurderskant is hierbij gesneuveld maar de bestuurster heeft het voertuig ongedeerd op de vluchtstrook weten te parkeren.

Opnieuw een auto beschoten op de A13

Na enkele telefoontjes met de politie – waarbij zij van het ene politiebureau naar het andere werd verwezen – heeft de bestuurster vanmiddag uiteindelijk – mede op aangeven van het KLPD – aangifte kunnen doen in haar woonplaats. Hieronder de passage uit de aangifte die het incident beschrijft:

Op donderdag 15 maart 2012, omstreeks 16:15 uur reed ik als bestuurster in mijn hierbovengenoemde personenauto. Ik reed op dat moment op de snelweg A13, ter hoogte van Delft. Ik kwam vanuit de richting Rotterdam en ik reed in de richting Amsterdam. Ik reed met een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur. De A13 is daar 3 rijbanen breed en ik reed op dat moment op de middelste rijbaan (rijstrook 2 ). Ik haalde op dat moment een vrachtwagen in die rechts van mij reed (rijstrook 3).

Op het moment dat ik die vrachtwagen aan het inhalen was, zag ik dat ik werd ingehaald door een bestelauto (rijstrook 1 ). Dit was geen bestelbusje maar een kleiner model bedrijfsauto. De kleur van deze bedrijfsauto was wit.

Op het moment dat de achterzijde van die bedrijfsauto ter hoogte van mijn linker buitenspiegel was, zag ik links voor mij plotseling een lichtflits. door deze lichtflits wendde ik mijn gezicht een stukje naar rechts om deze zo te ontwijken.

Op hetzelfde moment hoorde ik een harde dreun en direct hierachteraan kreeg ik de bestuurderszijruit over mij heen. Ik ben hier enorm van geschrokken en gelukkig ben ik rustig blijven rijden. Naast mij reed namelijk nog die vrachtauto en als ik was uitgeweken had ik dit door de vrachtauto waarschijnlijk niet na kunnen vertellen.

100 a 200 meter verderop heb ik mijn auto op de vluchtstrook tot stilstand gebracht. Ik zag op de bordjes op de vangrail dat ik op de A13 stilstond ter hoogte van hectometerpaaltje 9.0

De A13nu redactie heeft een kopie van de aangifte in haar bezit. Opmerkelijk detail is dat het ‘Feit’ op de aangifte wordt omschreven als ‘doodslag/moord (poging)’.

Oproep:
Uiteraard zou de bestuurster (en de politie) graag in contact komen met getuigen van dit voorval. Heb jij donderdag 15 maart j.l. rond 16:15u iets gezien dat van belang zou kunnen zijn neem dan contact op met redactie@a13.nu of met de politie, tel: 09008844.

Opnieuw auto beschoten op de A13

Interview A13nu met betrokkene (opgenomen zondag 18 maart 2012)