Redactioneel, Uncategorized — februari 28, 2012 at 10:21

Weersvoorspellingen hebben grote invloed op het mobiliteitsgedrag van mensen, maarrrr …

by

regen-w680

Het blijkt dat mensen hun mobiliteitsgedrag en keuze voor vervoer (fiets, auto of openbaar vervoer) van het weer laten afhangen. Klinkt logisch, maar is het niet. Want naast zelf naar buiten te kijken en op eigen neus en gevoel af te gaan, eventueel aangevuld met een laatste blik op Buienradar, is de keuze vaak afhankelijk van het advies van de weerman en/of -vrouw van de avond of zelfs een paar dagen ervoor. Weersvoorspellingen die qua betrouwbaarheid behoorlijk nat blijken te gaan! Planoloog Marco te Brömmelstroet van de Universiteit van Amsterdam deed er in 2011 onderzoek naar. Luister maar:

(Evers Staat Op item / CC BY foto: Michael Pollak)