ingezonden verhaal — februari 15, 2012 at 08:57

Liefdeszuil

by

Mooi asfalt-fähig valentijnsverhaal door Eugène van den Hemel | @HeavenlyThought
Oorspronkelijk geplaatst op zijn blog Heavenly Thoughts.

Heavenly ThoughtsEen vrachtwagen met pech blokkeerde een rijstrook op de A13. Een lange file was het gevolg en bood mij de rust mezelf door BNR te laten bijpraten over de wetenswaardigheden van vandaag. Je hebt het zelf ook vast vernomen, Geert Wilders heeft de aandacht weer eens op zich weten te richten met zijn blijspel/ klaagspel, treurspel (doorstrepen wat voor jou van toepassing is).

Er blijkt een internationale rel op uitbreken te staan. De PVV lanceert een online meldpunt waarop Nederlanders kunnen klagen over overlast door Oost- en Midden-Europeanen, en Europa heeft zich nog zelden zo vereend getoond. Eendracht maakt prachtig, denk ik dan maar.

Ik zat dus in die file op de A13 en was, dankzij de radio, getuige van de wijze waarop toute l’Europe over elkaar struikelde om hun ontzetting over dit PVV initiatief uit te spreken. Tot mijn verbazing kwam echter geen enkele bobo met een alternatief. Een gemiste kans, dacht ik in eerste instantie, echter na een fractie omdenken, zag ik grootse mogelijkheden in rode (rem)lichten opdoemen.

Laten we een boodschap van liefde de wereld in sturen. Want eerlijk gezegd kan die planeet van ons wel wat liefdevols gebruiken, toch?! Nu kan ik me voorstellen dat je mijn ambitie aandoenlijk vindt, doch mogelijk enigszins onrealistisch. Laat ik je dan wijzen op de woorden van de Griekse filosoof Archimedes die zei: ‘Geef mij een hefboom die lang genoeg is, en ik kan de hele aarde in beweging brengen.’

Stel je eens voor dat jijzelf, en iedereen in jouw omgeving, een vermenigvuldigingsteken kan zijn. Door te kiezen voor die dingen die als je ze doet een buitengewoon positief effect op jouw resultaten zullen hebben, kun je jouw waarde voor jezelf, jouw omgeving, jouw ondernemer- of werknemerschap drastisch vergroten.

Welke van jouw activiteiten hebben een zodanige hefboomwerking dat zij invloed uitoefenen op anderen? Hoe inspireer jij anderen het beste uit zichzelf te halen? Welke goede voorbeelden die jij gaf, worden door anderen dankbaar overgenomen?

Ik zie al voor me hoe we met elkaar een grote liefdeszuil bouwen. Deze zuil getuigt van tal van mooie daden, groot en klein, die mensen over de hele wereld voor elkaar gedaan hebben. En ik weet zeker, ook jouw naam prijkt op deze zuil. Meerdere keren, wellicht! En met al het moois dat we met elkaar delen, groeit de zuil, wordt het hoger en hoger, groter en groter. Ik zie al voor me hoe Archimedes glimlachend knikt en denkt: ‘ja, deze is groot genoeg!’

Het is vandaag Valentijnsdag. Mogelijk heeft jouw lief, of een stille aanbidder wellicht, je daarom iets speciaals gebracht. Het kan ook zijn dat het deze Valentijnsdag voor jou stil is gebleven. Het is om het even, zolang je beseft, dat ook vandaag, dankbaar, aan jou is gedacht.

Dank je wel voor het lezen (en dat ik eventjes jouw Valentijn mocht wezen).