Redactioneel — februari 4, 2012 at 15:46

#nsfail

by

Als restaurants en hotels op basis van de hastag #nsfail kortingen gaan verstrekken dan weet je wel hoe laat of het is.

Gisteren was het hels tussen de rails maar vandaag toonde NS.nl mij de tekst: “Wij rijden een normale dienstregeling.” Zonder wantrouwendheid begon ik dus vandaag aan een retourtje Den Haag Centraal – Wormerveer. Ik had beter moeten weten. Ik strandde in Uitgeest en heb 1 1/2 uur lang in de kou buiten gestaan.

Op de electronische borden stond van alles aangegeven. Ook klonk er een vrouw door de luidsprekers op het station. Een conducteur vroeg ik: “op welke informatie moet ik nu afgaan?” Zij vertelde dat zij dat ook niet wist. Ze stond met een telefoon in haar hand. “Ik kan u wel vertellen dat deze trein naar Wormerveer gaat”. Maar hij ging niet. En de volgende ook niet.

Ik zag iemand met een iPad in zijn hand een conducteur een instructie geven “nee, deze gaat niet naar Zaandam, echt niet!” Ook zag ik een groepje van 3 conducteurs met publiek er omheen een groepsdiscussie hebben. Niemand die iets wist. En maar bellen. Volgend jaar voeren ze de tamtam weer in, wedden?

Een vrouwenstem riep door de luidsprekers diverse malen dat er geplande werkzaamheden waren. Uitgerekend vandaag? Ik sta het niet te verzinnen. De NS wel.

Nadat ook trein nummer 3 ijskoud op zijn plek bleef staan heb ik, na een extra wisselstoring van 20 minuten, rechtsomkeer richting Haarlem gemaakt om daar vervolgens in een ijskoude trein weer richting Den Haag te tuffen. Thuis aangekomen keek ik nog eens. NS.nl verwelkomde me met de tekst: “Winterse omstandigheden”.

Tot slot de verantwoordelijke van dit alles, de directeur van de #nsfail. Zo iemand die in een neerstortend vliegtuig nog eerst even rustig naar het toilet gaat.