Redactioneel — februari 2, 2012 at 22:41

Gemakkelijker een treinreis plannen met Treinplanner van Universiteit Twente

by

treinplannerEen treinreis plannen zoals je dat via Google zou doen, dat is de uitdaging die de Database groep van Universiteit Twente wel wilde aangaan. Hun Reisplanner is het resultaat. Een site die veel eenvoudiger werkt dan die van de NS, want in plaats van meerdere invoervelden te moeten voorzien van gegevens over jouw treinreis kun je veel eenvoudiger je reis plannen. Eigenlijk zoals je dat in spreektaal zou doen. Bijvoorbeeld:
morgenochtend 11 uur van den haag centraal naar amsterdam
of
11 uur morgen van den haag centraal naar amsterdam
of
van den haag centraal naar amsterdam aankomst 12 uur

Telkens snapt Treinplanner precies wat je bedoelt en stuurt je direct door naar de resultaten-pagina van de NS. De Reisplanner vervangt dus alleen de invoerpagina van de NS. Heel snugger. Het is een onderzoek maar ik zeg nu al: bookmarken die Reisplanner site!

Leest de NS ook mee?