Het Nieuwe Rijden, Redactioneel — januari 31, 2012 at 22:08

Een Audi A5 voor als je op de centen moet letten

by

Audi A5Des te meer kilometers je rijdt, des te meer euro’s je neer moet leggen voor de brandstofkosten. Logisch. Maar wat ook logisch is dat als je kiest voor een zuiniger model auto de besparing ook groter wordt naarmate je meer rijdt. Vind je leuk, toch?

Met een moderne auto rijd je al snel 1 op 17 of nog zuiniger. Zelfs een Audi A4 en A5 halen dat met gemak. Zo ook een Opel Insignia en de Skoda Octavia. Niet slecht voor deze grote benzineauto’s!

Dat blijkt uit de nieuwe Top10’s Zuinige Auto’s die vandaag zijn uitgebracht door ANWB en Natuur & Milieu. Ook wordt daarin duidelijk dat de grote benzineauto’s zelfs 600 euro op jaarbasis goedkoper rijden ten opzichte van auto’s die 1 op 12,5 rijden.

Wie voor nog zuiniger wil gaan zou kunnen kiezen voor een Fiat Panda TwinAir Dual Logic, een Fiat Punto 0.9 TwinAir of een Alfa Romeo Mito 0.9 TwinAir want deze auto’s halen zelfs 1 op 24 of hoger! En des te meer kilometers je met die rollende viervoeters aflegt, des te dus groter de besparing. wordt. Daar kan je wel mee thuiskomen, toch? 🙂

[CC BY-SA foto: Samoborac]