Redactioneel — januari 15, 2012 at 09:35

Wintertelling ooievaars dit weekend

by

ooievaars

https://twitter.com/#!/ElseBoutkan/status/158414640001466369

Iedere winter proberen we een beeld te krijgen van de ooievaars die overwinteren. Welke ooievaars zijn het, waar verblijven ze hoeveel zijn het er? Daarom organiseren we in de wintertijd een telling. We vragen dan zoveel mogelijk mensen om hun waarnemingen van ooievaars aan ons door te geven.

Aldus STORK, Stichting Ooievaars, Research en KnowHow. Gisteren zijn er 432 ooievaars geteld.

De meeste ooievaars zijn in onze regio te vinden. En staat daarom waarschijnlijk niet toevallig model voor het stadswapen van Den Haag. Misschien moet ik dat eens aanslingeren bij Frans Schmit die het boek “De Haagse ooievaar” vorig jaar publiceerde.

Update: zie ook NOS bericht →