actueel — december 22, 2011 at 11:07

Pinokkio van het jaar

by

Charlie AptrootDagblad De Pers kent VVD-Kamerlid Charlie Aptroot de Pinokkio van het jaar toe:

En de Pinokkio van het Jaar gaat naar… VVD-Kamerlid Charlie Aptroot! Zelfs over leven en dood neemt hij een loopje met de werkelijkheid. Om 130 te rijden, maalt hij niet om een leugentje meer of minder. De grofste leugen van zijn hand: ‘In Denemarken ging in 2004 de maximumsnelheid van 110 omhoog naar 130 kilometer per uur. Het aantal verkeersslachtoffers daalde spectaculair met 25 procent!’ Zo klonk zijn mantra in debat en op charlieaptroot. vvd.nl. Niets is minder waar. Op Deense wegen waar je 130 mag, vielen voor de invoering 13 doden, daarna 18, een stijging van 38 procent, aldus de Deense Rijkswaterstaat.

» Hier de volledige lijst