Redactioneel — december 21, 2011 at 09:27

Monitor luchtkwaliteit 2011: concentraties stikstof en fijnstof dalen

by

De gemiddelde concentraties stikstofdioxide (NO2) en fijn stof (PM10) waaraan burgers worden blootgesteld dalen. Naar verwachting zal op een beperkt aantal plaatsen sprake zijn van overschrijding van de Europese grenswaarden. Voor het grootste deel van Nederland geldt dat tijdig aan de grenswaarden voor stikstofdioxide en fijn stof zal worden voldaan. Dat blijkt uit het Monitoringsrapport Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL) dat staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

(bron)

En als antwoord hierop voeren we de maximumsnelheid weer op?

Een geciviliseerd *evil grin* landje als Nederland zou nooit boven de Europese grenswaarden moeten uitkomen.