Redactioneel — december 20, 2011 at 11:31

Automobilisten: onderschat het communicatieprobleem van de NS niet

by

Gisteren las ik dat ‘Automobilisten overschatten reistijd openbaar vervoer’ en misschien is het wel waar. Maar goeds, onderschatten moet je het ook niet. En zeker niet als het aankomt op de communicatie van de NS want die is helaas nogal, ja sorry hoor: PRUT!

Zo ook gisteren. Met een trein met 23 minuten vertraging vertrok ik vanuit Amsterdam naar Den Haag. Ik moest via Haarlem reizen zo vertelde NS Mobiel me. De NS conductrice in de trein riep vlak voor het uitstappen nog om dat ik in Haarlem moest overstappen op de stoptrein naar Den Haag. Dus deed ik dat. Maar uit de verte kon ik al zien dat die trein er niet stond. Er stond ook niets op het bord aangeven (waarom kan dat bord niet direct tonen wat er aan de hand is in plaats van een blanco scherm???). Dus liep ik naar een weer ander bord dat aangaf dat de stoptrein naar Den Haag helemaal niet zou reizen! Dus ik als de sodemieter weer terug naar de trein waar ik zojuist uitgesprongen was. Die haalde ik gelukkig nog.

Bij Leiden hetzelfde liedje. Ik moest volgens NS Mobiel op 9a overstappen. Maar op het bewuste tijdstip stond er wel een trein alleen was ‘ie gesloten. Lichtjes uit, dat idee. En op het bord stond niets aangegeven. Waar had ik dat eerder gezien? Dus ook hier liep ik weer naar centraal bord – staan altijd te ver weg – waar alle vertrektijden op staan. Ook hier bleek de trein vervallen te zijn. Vreemd! Tot plotseling werd omgeroepen dat de trein toch zou vetrekken vanaf het afgesproken spoor, 9a dus! Iedereen rennen. En ik rende dus weer terug naar de trein waar ik zojuist langsgelopen was…

De communicatie bij de NS is sterk voor verbetering vatbaar. Een scherm mag nooit en te nimmer geen informatie geven. Maar de hamvraag is: wie heeft er gelijk? NS Mobiel loopt duidelijk achter. En waar de borden met statische gedrukte informatie nog op slaan, Joost mag het weten! Ook de elektronische schermen geven vaak foute informatie aan. Dus wat is bindend? Die omroepstem. Soms is ‘ie er, soms niet. En een conducteur aanspreken heeft ook geen zin. Die kijkt ook op NS Mobiel. Soms gaan ze bellen, maar vaak zeggen ze dat er vast wel iets omgeroepen gaat worden.

Communicatie moet helder en eenduidig zijn anders wordt het een zooitje. Zover is het helaas nog niet. Kortom: ik snap die automobilisten wel.