Redactioneel — december 13, 2011 at 19:55

Het fileprobleem straks opgelost door tekort aan beroepchauffeurs?

by

logistics

In De Pers las ik vandaag onder het kopje ‘Vergrijzing – Er zijn heel veel chauffeurs nodig’ een item over het te kort aan beroepchauffeurs dat groeiende is. Dit naar aanleiding van een onderzoek van Policy Research Corporation in opdracht van Transport en Logistiek Nederland (TLN), KNV, VVT, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. Hieruit blijkt dat er 49.000 chauffeurs geworven moeten worden omdat de babyboomers met pensioen gaan. De totale wervingsbehoefte is zelfs nog hoger, want het gaat om maar liefst 58.000 chauffeurs! En dit ondanks de nog steeds voortdurende economische recessie. De betrokken organisaties willen daarom met de minister aan tafel om dit probleem gezamenlijk aan te pakken.

Deze resultaten zijn al ruim een jaar bekend. Zie bijvoorbeeld ‘24-06-2010-Onderzoeksresultaten toekomst wegvervoer en logistiek vandaag gepresenteerd‘ of Google op ‘chauffeurs+nodig+tot+2015‘. Maar goeds, boeien! Ik wist het nog niet. Jij wel?

[CC BY foto: Kevin Dooley]