audio, video — december 10, 2011 at 11:36

Autoliedjes: (Get Your Kicks On) Route 66 – The Rolling Stones

by

Wij muziekfanaten, Rick en ik, kunnen niet achterblijven op programma’s als Top 2000 à Go-Go. Het is de tijd van het jaar om muzieklijstjes aan te gaan leggen. Waarvan akte. De auto staat in de garage, bier en borrelnootjes staan op tafel en wij kletsen over autoliedjes. Dat idee.

Vrijwel dagelijks zien we een of meerdere tweets voorbij vliegen met de strekking ‘wat haat ik die k#t A13!’. Het staat haaks op wat Route 66 teweeg bracht. De legendarische route is inmiddels opgeheven. Menig smeerolieverstoker kreeg er zelfs een kick van.

Get Your Kicks On Route 66

Misschien moeten we daar nog eens diep filosofisch op inzoomen. Want wat bepaalt het ware snelweggevoel? De afstand? De wilde beesten die vanuit de zijlaan staan toe te kijken? Mooie vintage auto’s? Rust? Mooie natuur? Weet jij het?

Misschien dat een liedje het verschil maakt. Wie weet was die Route 66 wel een eindeloze kloteweg. Zo’n tweebaansweg vol dronken losers, dat idee. Voer voor Rock and Roll romantiek.

Nou goeds, zij liever dan ik. Keith rookt nog met z’n gebit in. Ik ben blij dat ik gestopt ben.