audio, video — december 9, 2011 at 09:51

Autoliedjes: Ford Mustang – Serge Gainsbourg

by

Wij muziekfanaten, Rick en ik, kunnen niet achterblijven op programma’s als Top 2000 à Go-Go. Het is de tijd van het jaar om muzieklijstjes aan te gaan leggen. Waarvan akte. De auto staat in de garage, bier en borrelnootjes staan op tafel en wij kletsen over autoliedjes. Dat idee.

Mijn Frans is lachwekkend slecht. In Parijs taal ik dus altijd in het Engels. En het is onzin te beweren dat de Fransen dat haten want ik word altijd vriendelijk geholpen. Wellicht omdat ik liefde uitstraal. Ik hou van Parijs en haar bewoners. Die stad is poëzie.

De muzikale keuze van vandaag is Ford Mustang van Serge Gainsbourg. Vraag me niet waar Gainsbourg het precies over heeft. Volgens mij gaat het om een auto. En zit Jane Birkin of Brigitte Bardot in die auto en doen ze spelletjes. Toegegeven, het is niet zijn beste nummer, maar elke aanleiding om Gainsbourg in een lijstje weer onder de aandacht te brengen moet aangegrepen worden.

8 Reacties

  1. Rick Noordhuizen

    Melancholie! Hier staat een vertaling frans/engels (althans, een goede poging)

  2. “We French kiss
    In Ford Mustang”

    Kijk, dat bedoel ik nou! Dat zijn van die zinnetjes waar de Frans Bauertjes, Marco Borsatos en Guus Meeuwisen never, ever f#cking ooit mee aan zullen komen! Daarom hou ik zo van die Fransen. Die snappen de poëzie van het leven. Frans Bauertje maakt zich alleen druk over hoe ‘ie een pizza in de oven krijgt en of de woonwagen nog wel waterpas staat.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *