audio, video — december 9, 2011 at 09:51

Autoliedjes: Ford Mustang – Serge Gainsbourg

by

Wij muziekfanaten, Rick en ik, kunnen niet achterblijven op programma’s als Top 2000 à Go-Go. Het is de tijd van het jaar om muzieklijstjes aan te gaan leggen. Waarvan akte. De auto staat in de garage, bier en borrelnootjes staan op tafel en wij kletsen over autoliedjes. Dat idee.

Mijn Frans is lachwekkend slecht. In Parijs taal ik dus altijd in het Engels. En het is onzin te beweren dat de Fransen dat haten want ik word altijd vriendelijk geholpen. Wellicht omdat ik liefde uitstraal. Ik hou van Parijs en haar bewoners. Die stad is poëzie.

De muzikale keuze van vandaag is Ford Mustang van Serge Gainsbourg. Vraag me niet waar Gainsbourg het precies over heeft. Volgens mij gaat het om een auto. En zit Jane Birkin of Brigitte Bardot in die auto en doen ze spelletjes. Toegegeven, het is niet zijn beste nummer, maar elke aanleiding om Gainsbourg in een lijstje weer onder de aandacht te brengen moet aangegrepen worden.