Redactioneel, video — december 6, 2011 at 22:06

Autoliedjes: Autobahn – Kraftwerk

by

Wij muziekfanaten, Rick en ik, kunnen niet achterblijven op programma’s als Top 2000 à Go-Go. Het is de tijd van het jaar om muzieklijstjes aan te gaan leggen. Waarvan akte. De auto staat in de garage, bier en borrelnootjes staan op tafel en wij kletsen over autoliedjes. Dat idee.

De Duitse band Kraftwerk pionierde met electronische muziek die toch warm en menselijk klonk. Of eigenlijk moet ik zeggen klinkt want deze legedarische band bestaat nog steeds. En dat is helemaal goed te horen in de nu volgende video. Deze is en klinkt 100% analoog. Een warme sound, zoals wij luisterfanatici dat zeggen. En zoals alle video’s toentertijd klonken. Zelfs de synthesizers ontstemden toen wanneer ze warm werden. Een warme sound die door warmte ontstond.

Mijn dochter van 9 moet ik dat allemaal nog eens gaan uitleggen. Zij is van het digitale tijdperk. Het tijdperk waarin het origineel en de kopie hetzelfde zijn. Het is zelfs waarschijnlijk dat ik het woord kopie niet eens meer uitgelegd krijg. Het woord sharen natuurlijk wel. En dat trucje hebben we hier op A13nu ook goed onder de knie, dus hoppa komt ‘ie: