video — december 5, 2011 at 10:33

Autoliedjes: Driver’s Seat – Sniff’n’ The Tears

by

Wij muziekfanaten, Rick en ik, kunnen niet achterblijven op programma’s als Top 2000 à Go-Go. Het is de tijd van het jaar om muzieklijstjes aan te gaan leggen. Waarvan akte. De auto staat in de garage, bier en borrelnootjes staan op tafel en wij kletsen over autoliedjes. Dat idee.

Vandaag aandacht voor het liedje Driver’s Seat. Dat moet vast bekend zijn, toch? In een uitvoering afkomstig van het legendarische Nederlandse Countdown. Waarin de band ruim de tijd neemt om zich solistisch helemaal uit te leven. Dat was toen mode in die tijd. Drumsolo’s van een uur werden toen zelfs nog gedoogd. Zo ook met de band van de Snuif met Tranen. Hoor hoe de gitarist begint met 3 verkeerde noten, waarna de toetsenist het overneemt met de bekende ‘kijk eens: pappa met 1 hand!’, om het vervolgens door de gitarist weer te laten overnemen in een ‘zo die heeft geoefend’ orgasme. Dat het bij die ene hit gebleven is, dat hoef ik verder niet te gaan uitleggen lijkt mij.