A13 van de toekomst, actueel, Redactioneel — december 4, 2011 at 10:33

Politici en bewoners Overschie vanmiddag in actie voor schone lucht

by

max 80
foto: Marco Raaphorst
Vanmiddag voeren Rotterdamse politici van onder andere GroenLinks, CDA en PvdA samen met bewoners van Overschie actie voor schone lucht en tegen een snelheidsverhoging op de A13. Minister Melanie Schultz van Haegen wil de maximumsnelheid op de A13 verhogen van 80 naar 100 kilometer per uur.

Om 13.00 uur zullen GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte, CDA-fractievoorzitter Wubbo Tempel en deelgemeentevoorzitter Jan Markerink (PvdA) langs de A13 een spandoek uitrollen en een verkeersbord neerzetten voor schone lucht. Bewoners zullen tijdens de actie demonstratief mondkapjes dragen.

In 2002 was de A13 bij Overschie de eerste snelweg in Nederland waar vanwege de slechte luchtkwaliteit een 80 km zone werd ingesteld. Uit metingen van TNO bleek de verlaging van de maximumsnelheid voor 30 procent minder uitstoot van giftige stikstofdioxiden en tot 25 minder geluidsoverlast te zorgen. Het aantal verkeersslachtoffers op de A13 is sinds de invoering van de 80 kilometer zone met 54 procent gedaald.

Donderdag sprak de Rotterdamse gemeenteraad zich in meerderheid uit tegen de verhoging van de maximumsnelheid op de A13, maar minister Schultz houdt vooralsnog vast aan haar plannen om de snelheid per 1 september 2012 te verhogen.

Wat: Actie voor schone lucht en tegen verhoging maximumsnelheid A13
Waar: A13, Parallelstraat-Westzijde (bij begin geluidsscherm), Overschie.
Wanneer: Zondag 4 december, 12:00 uur.

Teken hier de petitie voor schone lucht, nachtrust en veilig verkeer!

(bron)