video — december 4, 2011 at 09:33

Autoliedjes: Hole in Your Head (Bend to the Road) – Calexico

by

Wij muziekfanaten, Rick en ik, kunnen niet achterblijven op programma’s als Top 2000 à Go-Go. Het is de tijd van het jaar om muzieklijstjes aan te gaan leggen. Waarvan akte. De auto staat in de garage, bier en borrelnootjes staan op tafel en wij kletsen over autoliedjes. Dat idee.

Rij je daar in je Citroën DS met leren bekleding terwijl over de speakers Calexico klinkt. In je hoofd ontstaan er beelden. Droogte en cactussen, je luistert naar Tucson, Arizona. Deze filmische muziek hoor je vaak in Amerikaanse radioprogramma’s en podcasts. Broeierige muziek met een pedal steel gitaar en een gedempte trompet die uit de verte komen. Met betere muziek kun je ’s avonds welhaast niet over de A13 tuffen.