column — december 3, 2011 at 09:20

No-claim diefstal door autoverzekeraars

by

CoenST, Coen Verharen, tekent iedere dag voor het Haagse weblog Hofstijl.nl een cartoon. En schrijft soms een column. Bijvoorbeeld over mobiliteit. Hieronder zijn gastbijdrage die we ook op A13.nu mogen plaatsen.

no-claimMijn vrouw’s auto staat – na zes jaar een Spaans – weer op Nederlands kenteken. Synchroon hiermee moet hij hier verzekerd worden. Via Independer.nl een voordelige verzekeraar gevonden: Allsecur. Voor zo’n 25 euros per maand is haar karretje WA-extra verzekerd. Op basis van 16 jaar schade-vrije jaren rijden over Neerlands en buitenlandse wegen. De royementsverklaring van Centraal Beheer uit 2005 hebben wij al die jaren gekoesterd.

Week later een telefoontje van een medewerkster van Independer.nl.
“Die 16 jaar no-claim zijn verlopen. Die royementsverklaringen zijn maar één jaar geldig, dus daar kan uw vrouw geen aanspraak meer op maken. Dus zij valt terug op het volle tarief. Tenzij zij van de Spaanse verzekeraar een royementsverklaring kan overleggen over de laatste zes jaar. In dat geval kan ik kijken of het mogelijk is een andere maatschappij te zoeken die de totale no-claim accepteert. Allsecur stapt er sowieso niet in.”

Mijn vrouw heeft 16 jaar no-claim opgebouwd. Ik heb 12 jaar no-claim opgebouwd.
Wij beiden hebben hiervan een royementsverklaring van Centraal Beheer ontvangen in 2005. Zo’n verklaring heeft slechts één jaar geldigheid, blijkt?!?!? Wanneer je na die datum een autoverzekering afsluit, ben je je opgebouwde korting kwijt. Wat zoveel wil zeggen dat je van vooraf aan begint. Je betaalt de volle premie en je mag opnieuw je schadevrije jaren gaan opbouwen! Of je nu in de tussentijd in het buitenland hebt gewoond en gereden, of hebt gefietst, of gewandeld, of….vul maar in….!

Wees op uw hoede voor verzekeraars! Al helemaal wanneer ze zich als bank gaan profileren!