A13 van de toekomst, actueel — november 28, 2011 at 16:19

80 km zone A13 wordt 100 km zone

by

no limitsDe maximumsnelheid op bijna 60 procent van de snelwegen wordt per 1 september volgend jaar de hele dag of een deel van de dag 130 kilometer per uur. Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) heeft dat vandaag aan de Tweede Kamer gemeld.

Voor snelwegen in de buurt van natuurgebieden (zo’n 19 procent) wordt onderzocht of de snelheid ook daar omhoog kan. Verder gaat de maximumsnelheid op vier van de vijf 80 kilometerzones bij de grote steden per 1 juli volgend jaar omhoog naar 100 kilometer per uur.

In een toelichting zei Schultz vandaag dat de norm 130 kilometer per uur wordt, maar niet op plaatsen waar dat niet kan vanwege het milieu of de verkeersveiligheid. Op ruim 900 kilometer snelweg geldt straks 24 uur per dag de norm van 130. Op bijna 500 kilometer snelweg kan in de avond en nacht zo hard gereden worden.

» lees meer op volkskrant.nl, bij Rijkswaterstaat of bij de NOS: Gas d’r op, milieu d’r onder