pers, Redactioneel — november 24, 2011 at 23:29

Half miljoen voor verkeersveiligheid ouderen

by

Bijna de helft (44%) van alle ernstig verkeersgewonden in 2009 was ouder dan 50 jaar. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu):

‘Ouderen trekken erop uit, maar ze zijn fysiek kwetsbaarder. Met deze bijdrage helpen we organisaties concrete producten en diensten te leveren waar ouderen echt wat aan hebben. Zo kunnen ouderen tot op hoge leeftijd vitaal en veilig deelnemen aan het verkeer.’

Daarom trekt minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) een half miljoen euro uit voor initiatieven die ouderen helpen om veilig aan het verkeer te blijven deelnemen. Met het geld ondersteunt de minister organisaties die werk maken van het veilig mobiel houden van ouderen met bijvoorbeeld scootmobielcursussen, fietstips, opfriscursussen verkeersregels.

(bron)