Het Nieuwe Rijden — november 24, 2011 at 10:21

Chinese auto’s op weg naar kwaliteit

by

De ANWB in de mail:

In de vijfde en laatste serie tests die EuroNCAP dit jaar heeft uitgevoerd zijn veertien nieuwe modellen getest. Onder de geteste voertuigen zijn twee nieuwe Chinese modellen terug te vinden die het niveau van vier sterren bereiken, nl. de Geely Emgrand EC7 en de MG6. Zij zijn daarmee op het gebied van voertuigveiligheid vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Fiat Panda, de Jeep Grand Cherokee en de Jaguar XF die eveneens vier sterren verdienden in de test.

euro_logo_ncapEuro NCAP is een samenwerkingsverband van de ANWB en zijn Europese zusterclubs met de Nederlandse , Britse, Zweedse, Duitse, Franse en Catalaanse overheid, de Europese Commissie en de Europese consumentenclubs.

Mij moet wel van het hart dat ik een beetje een boel uitslag krijg wanneer het land China genoemd wordt. Het land waar de mensenrechten fors geschonden worden. Waar kunstenaar Ai WeiWei werd gearresteerd voor zijn kunst in juli dit jaar en sinds zijn aanhouding niets meer van hem is vernomen. Het land waar door verschrikkelijke arbeidsomstandigheden in iPad-fabrieken vele zelfmoorden vielen en inmiddels alle werknemers een contract hebben moeten tekenen om geen zelfmoord te plegen (!!!).

Volgens Jan Marijnissen en vele anderen valt het er allemaal wel mee…

Terug naar die Chinese auto’s, de uitgebreide testresultaten daarvan zijn terug te lezen op www.euroncap.com →