Redactioneel — november 20, 2011 at 13:34

Stakingen in het Openbaar Vervoer leiden niet tot meer files

by

Vandaag wordt er 24 uur lang gestaakt in de 3 grote steden (Den Haag, Rotterdam en Amsterdam) door het Openbaar Vervoer tegen het beleid van minister Schultz van Haegen van Verkeer. De staking duurt tot het eind van de dienstregeling van vandaag.

Het gekke is, er staat geen file. Niet in de buurt van Den Haag en Rotterdam, maar ook niet in de ring rond Amsterdam. Geen files, zelfs geen langzaam rijdend verkeer! Zuiver groene lijntjes volgens Google Maps (met uitzondering van een piepklein beetje geel bij Rotterdam The Hague Airport)!.

Je zou toch verwachten dat meer mensen in de auto stappen als het OV eruit ligt? Mist werd ook altijd als een file-aanjager gegeven. Toch? Kortom: 1 + 1 = geen 2, maar 1 + 1 = 0!

Opnieuw een bevestiging dat filosoof René ten Bos enorm gelijk heeft. Aan de file moet je niets doen. En kun je niets doen. Meer asfalt erbij zal geen rol spelen. Het verkeer lost altijd zichzelf op. Ik noem het: Wisdom of Crowds. Een term die erg Ambtenaar 2.0 is als je het mij vraagt…

Update: Geen files maar wel…

https://twitter.com/#!/sandrahulspas/status/138219718371852288