pers — november 15, 2011 at 10:21

ANWB Autokoopservice: gloednieuwe auto kopen via internet

by

— PERSBERICHT —

Den Haag, 15 november 2011

De ANWB introduceert de ANWB Autokoopservice. ANWB-leden krijgen met deze online service de mogelijkheid om gemakkelijk en met voordeel een nieuwe auto te kopen. Dus geen onderhandelingen of deals rond de nieuwkoop van een auto. Uit eerder onderzoek van de ANWB bleek dat ruim 60% van de ANWB –leden onderhandelen bij de koop en verkoop van de auto onplezierig vindt.

Onderhandelen in diverse showrooms van autodealers is niet meer nodig. Dat heeft de ANWB al gedaan. Zo heeft de ANWB voor haar leden voordeel bedongen zoals bijvoorbeeld ook leasebedrijven die krijgen. In de praktijk ligt het gemiddelde voordeel tussen de vier en zeven procent op de netto catalogusprijs (exclusief BPM en BTW) van de auto. Het voordeel varieert per merk, model en uitvoering van de auto.

Vrijwel alle merken zijn via de ANWB Autokoopservice te bestellen. De ANWB presenteert de auto’s op haar site aan de hand van top 10-lijstjes binnen een bepaalde categorie. Bijvoorbeeld de lijst met de 10 meest verkochte auto’s, de zuinigste en of de veiligste auto’s.

Autokopers kunnen online een offerte opvragen. De kosten van de offerte bedragen 20 euro. Dit bedrag wordt teruggestort op het moment dat de offerte tot aanschaf van de auto leidt. De nieuwe auto’s kunnen worden afgehaald bij ANWB Auto Almere. Ook is het mogelijk dat de auto bij de koper thuis of bij een dealer naar keuze wordt gebracht. De auto’s worden uitsluitend met fabrieksgarantie geleverd.

Uit eerder onderzoek van de ANWB uit 2010 blijkt dat ruim 60% van de leden het onderhandelen bij de koop en/of verkoop van auto’s onplezierig vindt. Om het leden gemakkelijk te maken begon de ANWB precies een jaar geleden de ANWB Autoverkoopservice.

De ANWB lanceert de service in samenwerking met NAK internet.

Kijk voor meer informatie op www.anwbautokoopservice.nl