A13 van de toekomst, actueel — november 12, 2011 at 17:49

Hoe staat het met de A13 – A16?

by

Rotterdams MilieucentrumOndertunneling gewenst maar wie betaald de rekening?

Het is al weer 2 jaar geleden dat de inspraak plaatsvond over de nieuwe verbindingsweg tussen de rijkswegen A13 (nabij Overschie) en de A16. Er werden toen zes varianten op tafel gelegd door het rijk. Bewoners, natuur – en milieugroepen die zich verenigden in het Platform A13 – A16 pleiten voor een variant waarin de weg ondertunneld wordt. In 2009 kregen zij hier de steun voor van de gemeenteraad van Rotterdam. In een motie werd geeist dat er een tunnel door het Lage Bergsebos moet komen. In de afgelopen twee jaar zijn naar aanleiding van die motie alternatieven onderzocht en is onderhandeld tussen minister en Stadsregio over de kosten van de inpassing van de weg en wie die rekening betaalt.

» lees het hele artikel door Paul Scheublin op de site van het Rotterdams Milieucentrum