Het Nieuwe Werken — november 12, 2011 at 13:21

Debat Smart Working Centers: taak overheid zit erop, het moet nu overgenomen worden

by
Kom uit je kantoor Afsluiting
foto: Ruud Slagmolen

Gisteren was de afsluiter van de week van Het Nieuwe Werken met daarin aandacht voor de Smart Working Centers onder de noemer Kom uit je kantoor!. De rol van de overheid daarin, puur bedoeld om de mobiliteitsissues aan de orde te stellen (lees: terugdringen files) kwam aan de orde in De Regentes waar het debat in de mooie Grote Zaal gehouden werd. Ik heb een klein stuk van het debat op mijn audiorecorder vastgelegd. Achtereenvolgens hoor je Peter Smit (regiobestuurder Verkeer en Vervoer van Haaglanden), Ingrid de Bondt (gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland) en Roel Geenen (Veldhoen+Company).

(of download de mp3)

Hoewel de mobiliteitsissues er niet mee opgelost zijn, is het nu zaak dat de bedrijven en de gebruikers het verder oppikken. Mijn slotconclusie blijft echter dat er in de meeste Smart Working Centers weinig mensen werken. Zo ook in De Regentes. Heel leuk allemaal en het is een mooi theater, maar er zitten meer mensen gezellig thee te drinken dan dat er personen zitten te werken. Ik durf zelfs te wedden dat het gros van haar publiek de term Het Nieuwe Werken helemaal niets zegt, laat staat dat ze doorhebben dat ze zich in een Smart Working Center bevinden.

P.S. Zie ook mijn liveblog op Hofstijl →