Redactioneel — november 9, 2011 at 10:45

Non-stop aan de slag?

by

— PERSBERICHT —

Den Haag, 9 november 2011; Werken op tijdstippen en op plaatsen dat het jou uitkomt? Eerst de kinderen naar school brengen en dan pas vertrekken? De file vermijden door eerst thuis de e-mail te behandelen? Werken in een professionele omgeving dichtbij OV-knooppunten, bij vergaderlocaties of dichtbij je huis? Dat is waar het deze week van de Smart Work Centers om draait.

De hele week vinden in Haaglanden en Rotterdam acties plaats om het plaats- en tijdonafhankelijk werken te stimuleren. Tiem, een organisatie die werkt in ruimte en mobiliteit, had in dit kader gisteren het Haagse Igluu als haar werkplek uitgekozen. Liesbeth Couwenberg, procesmanager hierover: “Tiem is een kantoorloze organisatie. Wij werken altijd al bij de klant of thuis of in Smart Work Centers. Nieuw was vandaag dat een van onze collega’s de klant mee had genomen naar Igluu en daar een projectgroepbijeenkomst hield. Dat beviel zo goed dat men opmerkte in de toekomst een week lang non-stop in een dergelijke omgeving aan een project te willen werken. In zo’n comfortabele omgeving kun je het project dan in één keer afronden. Dat is veel handiger dan zes weken lang iedere keer een middag bij elkaar te komen. “

Plug de dag
Gedurende de gehele week bieden Smart Work Centers gratis werkplekken aan en zijn er op tal van plaatsen kosteloos interessante workshop over flexwerken. Ook vandaag worden workshops georganiseerd.
Zo vindt in Rotterdam een workshop plaats over de succesfactoren van een flexkantoor. Deze wordt gegeven door PLUG de Dag. Dit is een netwerk van en voor professionals. Het online netwerk heeft ruim 275 leden die via LinkedIn en Twitter met elkaar in contact staan en iedere woensdag op een gastlocatie werken. Zij weten dan ook als geen ander wat er nodig is om van een flexplek een succes te maken.
Zie voor meer onderwerpen, tijdstippen en locaties: www.komuitjekantoor.nl
Volg ons op Twitter en twitter mee: #weekSWC

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van deze Kom uit je kantoor week zijn BEREIK!, de Stichting Telewerkforum en W-work.