actueel, Redactioneel — oktober 29, 2011 at 11:09

Wintertijd

by

embleem winterbanden Vannacht is het weer zover; om 03:00 uur zetten we de klok een uur terug. Tijd dus om de winterbanden van zolder te halen.

De ANWB deed een test: Test winterbanden 2011

De winterband is de beste keuze in de winter. Dat concludeert de ANWB op basis van de laatste winterbandentest. Voor het eerst heeft zij namelijk, naast reguliere winterbanden, een aparte test met vier-seizoenenbanden uitgevoerd. Vier van de vijf geteste vier-seizoenenbanden zijn volgens de ANWB minder geschikt om op wintersport te gaan. De ANWB adviseert leden die de auto in de winter dagelijks gebruiken of op wintersport gaan daarom te kiezen voor winterbanden.

De ANWB maakt dit jaar op basis van de testresultaten een vergelijking tussen winterbanden en vier-seizoenenbanden. Het blijkt dat winterbanden onder winterse omstandigheden beduidend beter presteren dan de vier-seizoenenband. Winterbanden zijn geschikt om over een besneeuwde bergpas te rijden, terwijl bij vier-seizoenenbanden in dat geval het gebruik van sneeuwkettingen veel eerder noodzakelijk zal zijn. Bij het wegrijden in de sneeuw of bij bochten blijkt de winterband door meer grip op de weg beter te presteren dan de vier-seizoenenband. Bij de remweg op sneeuw geeft de vier-seizoenenband weinig toe op de winterband.

» meer informatie en testresultaten op ANWB.nl