Redactioneel — oktober 22, 2011 at 11:50

Dode door achtervolging: streeft de politie haar doel voorbij?

by

dode door achtervolging politie

Het lijkt steeds vaker te gebeuren: een achtervolging van politie die resulteert in ernstige ongelukken. Nu zullen de meeste mensen denken ‘eigen schuld, dikke buld’, maar er vallen juist ook slachtoffers bij de omstanders. Zo ook in dit geval, een dode die er niets mee te maken had.

Het inzetten van een achtervolging op een bestuurder die weigert te betalen lijkt mij enorm buiten proporties. Dat is iets wat je in Amerika, of in de Dukes of Hazzard zou verwachten. En ook in Nederland helaas. Wat mij betreft streeft de politie gigantisch haar doel voorbij wanneer ze de veiligheid van burgers niet kan garanderen maar juist bijzonder in gevaar brengt!

Update: Teeven staat achter gebruik filefuik →