Redactioneel — oktober 22, 2011 at 11:50

Dode door achtervolging: streeft de politie haar doel voorbij?

by

dode door achtervolging politie

Het lijkt steeds vaker te gebeuren: een achtervolging van politie die resulteert in ernstige ongelukken. Nu zullen de meeste mensen denken ‘eigen schuld, dikke buld’, maar er vallen juist ook slachtoffers bij de omstanders. Zo ook in dit geval, een dode die er niets mee te maken had.

Het inzetten van een achtervolging op een bestuurder die weigert te betalen lijkt mij enorm buiten proporties. Dat is iets wat je in Amerika, of in de Dukes of Hazzard zou verwachten. En ook in Nederland helaas. Wat mij betreft streeft de politie gigantisch haar doel voorbij wanneer ze de veiligheid van burgers niet kan garanderen maar juist bijzonder in gevaar brengt!

Update: Teeven staat achter gebruik filefuik →

12 Reacties

  1. De politie brengt heel vaak mensen in gevaar. In dit geval had de politie op basis van kentekengegevens de bestuurder gewoon later kunnen inrekenen. Heel simpel toch?

  2. Rick Noordhuizen
  3. Pingback: Bijrijder en advocaat file-ongeluk A2 over gebruik menselijk schild door politie | A13.nu

  4. Jan Harm Brouwer

    Maar toch. Nu krijgt de politie de schuld, terwijl de @#$% die én niet betaalde, én geen geldig nummerbord had (niet te achterhalen dus!) én qua gedrag zich kwalificeerde als een gevaar voor de samenleving nergens als de grote boeman wordt geafficieerd. Ik weet wel wie ik het meest schuldig acht; tegelijkertijd blijkt eens te meer dat onze behoefte aan zwart-wit (politie-optreden mag niet leiden tot problemen, maar ook: de politie moet alle misdadigers oppakken) niet past bij een in stemmig grijs gehulde wereld.

  5. Post een update gegeven, zie onderaan bericht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *