video — oktober 7, 2011 at 16:11

Wonen langs de snelweg

by

via: @fackeldeyfinds

Wonen langs de snelweg!

De meeste mensen moeten er niet aan denken om langs de snelweg te wonen. Herrie, stank en al dat blik.

Zo´n honderd jaar geleden was dat heel anders. Toen was het juist chique om langs een grote weg te wonen. Kijk naar Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, eigenlijk naar om het even welke Nederlandse stad, en je ziet overal statige panden langs de grote wegen.

Snelweg als trekpleister

Wegen naar de Toekomst heeft samen met wetenschappers, kunstenaars, architecten en stedenbouwkundigen en met verkeersdeskundigen en futurologen plannen ontwikkeld voor de snelweg van de toekomst. Hoe maak je van die nu nog zo vaak verguisde snelweg een aantrekkelijke omgeving? Een plek waar je niet alleen komt omdat je er móet zijn maar een plek waar je vooral komt omdat je er wílt zijn.

(bron)